Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne bapların canipı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Gayrı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir köstek konulması yerinde, yangın bapsına revan koridor boşuna eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın bapsı Adana ilişkiiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Dairesel tasarım, kadem izini en aza indirirken gür dikey harekete icazet verir ve bu da onu hem konut hem de ticari binalar karınin teamül bir intihap haline getirir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları intizamlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının düzgün çalışmasını tedariklemek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil deşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet binalmalıdır.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriya tenha katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlamlanır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının şayeste standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını belirlemek bâtınin kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez tasarruf sahaından fayda iktisap etmek amacı ile meydana getirilen, en bir araba 100 nüfus kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta can adetsına bağlamlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Açılıp - kapanma medarımaişetlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu kondisyon muayene edilmelidir. 

Montaj ve Bakım: Yangın kapısının sahih şekilde monte edilmesi ve prezantabl olarak hizmetının konstrüksiyonlması önemlidir.

Kanat sayısı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar nitelikli bir gereç ile strüktürlacak üretimlerde yangın bapsı hediyeı belirlenebilmektedir.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda Yangın Çıkış Kapısı dokumadan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdem hayatını asliye alan, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın kapısı montajı baştan sona hevesli şekilde örgülması gereken ve imalatta haza şekilde ortaya çıhun üründe pot strüktürlmaması gereken bir alışverişlemdir.

Report this wiki page